Vier november was de dag van het Wijze Paardje, een dag die er mocht zijn. In een prettig verzorgde zaal kwamen die dag zo’n zeven en veertig mensen uit het hele land bij elkaar.
Er werd gezongen, geluisterd naar het sprookje dat Willemij van der Heijden vertelde en met elkaar aan het sprookje gewerkt.

Tijdens het samen aan het sprookje werken leek het op een ruimte vol met gonzende bijenkorven. De stoelen werden in cirkels gezet, de lijven bogen zich naar elkaar toe om zo maar niets te missen van dat wat de ander te vertellen had. Wangen kleurden rood, er werd geluisterd, soms klonk er een schaterlach, soms werd er achteruit geleund en een diepe zucht geslaakt.

Na deze inspirerende ronde, was het heerlijk om even rond te lopen, de heerlijke soepen te proeven en samen te eten. Na een tweestemmige afstemming was er ruimte voor Alice Woutersen die nu naar de achtergronden van het sprookje keek en grote vergezichten en kleine intieme ontdekkingen onthulde. Wat een rijkdom kan je achter de belevenissen van Hans en zijn wijze paardje vinden.
Een volgende inspiratie ronde volgde: waren er nieuwe ontdekkingen? Was er iets in je veranderd?

Dankbaar voor verzorging en inzet, ging ieder daarna met nieuwe ‘bagage’ op reis naar huis, sommigen ver, sommigen om de hoek.
Soms betreur je achteraf dat je niet naar zo’n dag toe bent gegaan. De deelnemers zullen dat zeker bevestigen dat het jammer is dat je deze dag met zoveel inspiratie hebt gemist.
Zoals vaak in sprookjes beschreven staat, gaat het leven verder en komen er nieuwe kansen. Wie weet brengen je voeten je de volgende keer ook naar die plek waar de sprookjes levend worden; dit gebeurt doordat de beelden, waar samen aan gewerkt wordt, beginnen te spreken.

MS 2017

Reacties:

Vandaag heb ik de sprookjesdag in Meppel meegemaakt en vond het een fantastische dag! Ook hoorde ik dat de website vernieuwd was en ben meteen bij thuiskomst gaan kijken. Geweldig, wat ziet het er verzorgd uit en wat een prachtige beelden!
Ook bedankt daarvoor en ik blijf jullie volgen.

Een hartelijke groet van Nel.
Het was een mooie dag in Meppel, ik heb genoten van het verhaal en de ervaringen die ik op deed.
Met vriendelijke groet, Rina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *